Начало Царевец Звук и светлина Галерия Описание Контакти Бг    Eng    Ru    Ro
Царевец - Звук и светлина
Звук и светлина - Царевец
   Уникалният аудио-визуален спектакъл "Царевец - Звук и светлина" е единственото по рода си звуково и светлинно шоу на целия Балкански полуостров. Спектакълът пресъздава в "звук и светлина" историята на Велико Търново - От създаването на Първата Българска Държава, Падането ни по Византийско робство, Въстанието на Асен и Петър, възстановяването на Второто Българско Царство, обсадата на Търновград и Царевец - крепостта на Българските царе и патриарси, падането ни под Турско робство, епичните борби на хайдутите и въстанията, Велчовата завера, Руско-Турската освободителна война, Основаването на Третата Българска Държава.
   Всички тези моменти са изразени със силата на светлината и уникално озвучение. Целият спектакъл трае около 20 минути, време в което сякаш препускате през вековете. Вие сякаш участвате в събития и битки, усешате щастие и болка. Това е спомен за цял живот. Елате и вижте!
   Видео на "Звук и светлина" и заря по случай празника на Велико Търново - 22 март.
Видеото е заснето от терасата на къщата.
   Уникалния аудио визуален спектакъл „Царевец - Звук и светлина” - драматично светлинно и звуково преживяване на историческото развитие на България. Единственото по рода си звуково и светлинно шоу на целия Балкански полуостров. Спектакълът пресъздава в "звук и светлина" историята на Велико Търново.


Снимки от "Звук и светлина"

Изпратете запитване  |  Велико Търново - старата столица на България                                                                                             Уеб дизайн | SEO